Spelvisie Scouting: SCOUTS

Samen stappen we met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.

Dit element staat voor de betrokkenheid die je als scout hebt met de maatschappij, voor de onderlinge verbondenheid die scouts over de gehele wereld met elkaar voelen en voor het internationale aspect binnen Scouting.

Code en traditie zijn onze basis, de wet & belofte onze waarde.

Dit element staat voor de normen en waarden (de 'spelregels'), de ceremoniƫn en het fundament van Scouting.

Outdoor staat voor avontuur, een ontdekkingstocht in de natuur.

Dit element staat voor het buitenleven, waarbij de natuur niet alleen wordt gezien als omgeving waarin het spel van Scouting gespeeld wordt, maar ook als opvoedende waarde.

Uitdaging zoeken we in alles om ons zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.

Dit element staat voor de persoonlijke ontwikkeling van scouts. Scouting is niet alleen een plezierige vrijetijdsbesteding, maar biedt ook mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en steeds weer je grenzen te verleggen.

Teamgevoel haalt het beste uit onszelf. Daarom zijn we trots op elkaar.

Dit element staat voor het werken in subgroepen (oud leert jong) en de toenemende zelfstandigheid van de jeugdleden.

Spel en creativiteit helpen ons de verschillende talenten van scouts te benutten.

Staat voor het Scoutingspel zelf, de veelzijdigheid ervan, de thematiek en het aanspreken op de creativiteit (zowel in fantasie als het creatief zijn in oplossingen).


Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander.

Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind of de jongere. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.

Scouts spelen op een verantwoordelijke manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting Nederland. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.

Scouting Pocahontas onderschrijft de SCOUTS spelvisie en sluit aan bij de indeling in verschillende leeftijdsgroepen zoals deze door Scouting Nderland wordt gehanteerd. In de programma's van opkomsten zijn altijd wel één of meerdere van de SCOUTS elementen terug te vinden.

Scouting activiteit: kampvuur maken op kampvuurplaats

Scouting Pocahontas Facebook pagina &nbps; Scouting Pocahontas Facebook groep &nbps; Scouting Pocahontas Twitter &nbps; Scouting Pocahontas LinkedIn groep &nbps; Geuzendag Zoetermeer - Geuzenspelen &nbps; Scouting Pocahontas Sponsorkliks
Made with in the Netherlands. © Scouting Pocahontas 2023