Speleenheden Scouting Pocahontas

OPKOMSTEN

Bij Scouting Pocahontas draaien onze speleenheden wekelijks hun opkomsten, dit doen wij in het weekend, op zaterdag en zondag. Hiernaast kunt u een overzicht van onze opkomsttijden vinden, let wel op dat deze tijden onder voorbehoud zijn, het kan namelijk zo zijn dat een opkomst verandert of komt te vervallen. Dit kan zijn vanwege een weekendje weg, een activiteit, een vakantie etc...

ZATERDAG

Welpen: 09:00 - 11:30 uur
Bevers: 10:00 - 12:00 uur
Wilde Vaart: 10:00 - 17:00 uur
Matoakawacht: 14:00 - 17:00 uur
Khaali Jagah: 14:30 - 17:00 uur
Loodsen: 19:00 - 22:00 uur

ZONDAG

Dolfijnen: 10:00 - 12:30 uur
Watergeuzen: 13:00 - 16:00 uur

Scouting speltakteken Bevers

BEVERS

'Bevers' zijn jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar. Een groep bevers wordt een 'kolonie' genoemd. Bij de Bevers spelen de kinderen met elkaar en doen ze leuke activiteiten in de natuur. Ze gaan samen met Stuiter, de hoofdpersoon in dit thema, op bezoek in het fantasiedorp Hotsjietonia. Dit is een gezellig dorp met veel verschillende bewoners, zoals Keet en Fleur Kleur, Professor Plof en Bas Bos. Er gebeurt altijd wel wat in Hotsjietonia.

Hoewel bevers van nature waterdieren zijn, vinden de activiteiten van de Pocahontas bevers voornamelijk op het land plaats.

WELPEN, DOLFIJNEN, KHAALI JAGAH (WELPEN)

Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting 'Welpen'. Ze spelen samen in de jungle, waar ze met Mowgli en Shanti op pad gaan en allerlei dieren tegenkomen. Samen met deze dieren beleven de Welpen spannende avonturen! De Dolfijnen richten zich in hun spelaanbod nog wat meer op het water dan de Welpen. Ze gaan met enige regelmaat kanoën en af en toe zeilen.

Een groep Welpen wordt een 'horde' genoemd. De horde is vervolgens weer opgedeeld in kleine, vaste groepjes. Zo'n groepje heet een 'nest' of 'vin' bij de Dolfijnen, en elk groepje draagt de naam van een kleur. In elk groepje krijgen twee kinderen wat meer verantwoordelijkheden dan andere kinderen. De Welp of Dolfijn die aan het hoofd staat, heet een 'gids', of 'topper' bij de Dolfijnen, de tweede Welp of Dolfijn heet een 'helper', of 'tipper' bij de Dolfijnen.

Scouting speltakteken Welpen
Scouting speltakteken Scouts

ZEEVERKENNERS (SCOUTS)

Na vier jaar onderdeel geweest te zijn van een Welpen horde is het tijd voor een nieuwe uitdaging; die krijgt uw kind bij de speltak 'Zeeverkenners'! De Zeeverkenners zijn jongens en meiden van 11 tot 15 jaar oud. Een groep Zeeverkenners heet een 'wacht'. Zeilen, roeien, leuke spellen doen, pionieren, je eigen film opnemen, primitief koken of het lopen van tochten. Bij de Zeeverkenners doe je het allemaal!

Bij de Zeeverkenners gaat het vooral om het werken in 'bakken'; dit zijn de groepen waarin de Zeeverkenners binnen de wacht zijn opgedeeld. Bij de Zeeverkenners leer je van alles, niet alleen van de leiding, maar ook van de oudere kinderen in de groep. Het spel van verkennen speelt zich voor een groot deel op het water af. Ook is het mogelijk om binnen een bak bootsman (bakleider) of kwartiermeester (assistent-bakleider) te worden, een kind krijgt dan net zoals bij de Welpen/Dolfijnen wat meer verantwoordelijkheid. Uitdaging en samenwerking staat centraal bij deze speltak.

WILDE VAART (EXPLORERS)

De Wilde Vaart zijn jongeren van 15 tot 18 jaar; een groep Wilde Vaarders wordt een 'wacht' genoemd. Wilde Vaarders verzinnen en organiseren hun activiteiten zelf en organiseren zelfs hun eigen zomerkamp (expeditie). De mogelijkheden zijn eindeloos; Wilde Vaarders gaan zeilen, op overlevingskamp, vlot varen, fietsen in de Ardennen of ze nemen deel aan landelijke of internationale activiteiten of kampen. De begeleiding motiveert, inspireert en ondersteunt de Wilde Vaart waar nodig, maar het meeste doen ze zelf.

Scouting speltakteken Explorers
Scouting speltakteken Roverscouts

LOODSEN (ROVERSCOUTS)

Leden van 18 tot 23 jaar zijn 'Loodsen'; dit is de laatste speltak die je als jeugdlid kunt doorlopen. Loodsen vormen samen een 'stam' en organiseren zelf hun activiteiten en programma's. Ook ondernemen ze activiteiten met andere Loodsen van binnen of buiten Nederland. De opkomsten variëren: van een actief spel tot het helpen organiseren van een groepsactiviteit. Loodsen beleven de gaafste Scoutingactiviteiten en worden daarnaast ook nog eens klaargestoomd voor een leidinggevende functie binnen de Scoutinggroep.

Scouting Pocahontas Facebook pagina &nbps; Scouting Pocahontas Facebook groep &nbps; Scouting Pocahontas Instagram &nbps; Scouting Pocahontas Mastodon
Scouting Pocahontas Twitter &nbps; Scouting Pocahontas LinkedIn groep &nbps; Scouting Pocahontas Sponsorkliks
Made with in the Netherlands. © Scouting Pocahontas 2024