Scouting Pocahontas in het Nieuws

Door de jaren heen heeft Scouting Pocahontas met enige regelmaat 'de pers' gehaald. We proberen de op internet vindbare persuitingen hier bij te houden. Deze horen wat ons betreft namelijk bij de geschiedschrijving van Scouting Pocahontas. En het is natuurlijk altijd leuk om nog eens terug te lezen ...

Historie

November 2021

29: Cheque voor Stichting Iedereen Een Maaltijd

   Streekblad
   Cheque voor Stichting Iedereen Een Maaltijd

Tijdens de Geuzendag die op 26 september werd gehouden, werd volop gesport en gespeeld. Helaas kon vanwege de coronamaatregelen het hardlopen niet doorgaan. Toch kijkt de organisatie terug op een geslaagde dag waar veel mensen hebben genoten. Maar genieten kan nog meer.

13: Scoutinggroep en Sprinters volgen samen cursus

   Zoetermeer Actief
   Scoutinggroep en Sprinters volgen samen cursus

Scouting Pocahontas heeft samen met de Kanovereniging de Sprinters gezamenlijk een training gevolgd ter bevordering van de veiligheid op het water. Deze training was speciaal geregeld voor de leden van beide verenigingen, die veel tijd op het water doorbrengen.

26: Pocahontas zoekt de zon op

   Streekblad
   Pocahontas zoekt de zon op

Scouting Pocahontas beschikt vanaf 20 oktober 2021 over een nieuwe "vloot": op de botenloods aan Het Lange Land zijn 21 zonnepanelen geplaatst, genoeg om de hele behoefte aan elektriciteit op te wekken.

Oktober 2021

Augustus 2021

12: Er mag gesport worden tijdens de Geuzendag

   Streekblad
   Er mag gesport worden tijdens de Geuzendag

Onder de huidige omstandigheden mag er gewoon gesport worden. Daarom gaan Toervereniging Zoetermeer '77, Scouting Pocahontas en Road Runners Zoetermeer door met de voorbereidingen voor de Geuzendag Zoetermeer op 26 september 2021.

23: Zoetermeerse scouts klaar voor avontuur in Amerika

   Zoetermeer Actief
   Zoetermeerse scouts klaar voor avontuur in Amerika

Zondag 21 juli vertrokken 6 Zoetermeerse scouts, 5 leden van scoutinggroep John McCormick en 1 lid van Pocahontas samen met ruim duizend andere Nederlandse scouts naar Amerika voor de Wereld Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld.

Juli 2019

Mei 2019

4: Groot alarm na omslaan zeilboot Zoetermeerse Plas

   Regio15
   Groot alarm na omslaan zeilboot Zoetermeerse Plas

Alle alarmbellen gingen vanmiddag rinkelen, nadat op de Zoetermeerse Plas een zeilboot was omgeslagen.

20: Zoetermeerse scouts actief op Koningsdag

   Zoetermeers Dagblad
   Zoetermeerse scouts actief op Koningsdag

Ook dit jaar zetten de Zoetermeerse scoutinggroepen zich weer in om de gemeente en de Oranjestichting te helpen tijdens het Koningsdag-feest. Op zaterdag 27 april vanaf 11.00 uur tot circa 16.30 uur begeleiden de scouts onder meer allerlei sport- en spelactiviteiten op het Dobbe-eiland in het centrum van de stad.

April 2019

April 2017

19: Koningsdag 2017: Scouts dagen je uit op het Dobbe eiland

   Scoutingnieuws
   Koningsdag 2017: Scouts dagen je uit op het Dobbe eiland

Op donderdag 27 april vanaf 11.00 uur daagt Scouting Zoetermeer je uit met allerlei leuke activiteiten op het Dobbe eiland.

17: Koningsdag 2016: Scouts dagen je uit op het Dobbe eiland

   Scoutingnieuws
   Koningsdag 2016: Scouts dagen je uit op het Dobbe eiland

Op woensdag 27 april vanaf 11.00 uur daagt Scouting Zoetermeer je uit met allerlei leuke activiteiten op het Dobbe eiland.

April 2016

Maart 2016

24: Opening Tipi Pocahontas

   Zoetermeer Actief
   Opening Tipi Pocahontas

Afgelopen zaterdag is geschiedenis geschreven in historie van Waterscouting Pocahontas aan de Zoetermeerse plas, Noord Aa. Na bijna 33 jaar is het dan eindelijk zo ver, een gloednieuw clubgebouw 'Tipi' is geopend. De afgelopen jaren is er door medewerking van vele vrijwilligers, sponsoren en de Gemeente Zoetermeer hard gewerkt aan deze realisatie. De feestelijke voltrekking vond plaats door wethouder Robin Paalvast onder toeziend oog van zo'n 250 scouts. Speciaal voor deze gelegenheid waren alle Zoetermeerse scouts uitgenodigd aan 'Het Lange Land' voor een sportief en natuurlijk feestelijk programma.

13: Nieuw scoutingclubhuis voor Pocahontas in Zoetermeer

   Omroep West
   Nieuw scoutingclubhuis voor Pocahontas in Zoetermeer

Scouting Pocahontas krijgt een nieuw clubgebouw aan de zuidoever van de Zoetermeerse Plas in het Noord Aa gebied. Ook komt er een nieuw restaurant aan de noordoever.

Juni 2014

Mei 2013

4: Ruzie over nieuw scoutingclubhuis in Zoetermeer

   Omroep West
   Ruzie over nieuw scoutingclubhuis in Zoetermeer

In Zoetermeer in onenigheid ontstaan tussen scoutingvereniging Pocahontas en buurtbewoners over een nieuw clubhuis aan de rand van het Noord Aa. De natuur en het uitzicht zou door de nieuwbouw verpest worden, vindt buurtbewoner Tom Abel.

KOM VOORAL EENS MEEDOEN OF HELPEN... LAAT JE UITDAGEN!

Scouting Pocahontas Facebook pagina &nbps; Scouting Pocahontas Facebook groep &nbps; Scouting Pocahontas Twitter &nbps; Scouting Pocahontas LinkedIn groep &nbps; Geuzendag Zoetermeer - Geuzenspelen &nbps; Scouting Pocahontas Sponsorkliks
Made with in the Netherlands. © Scouting Pocahontas 2022